Egy fővárosi cég korszerűsíti a hajdúszoboszlói buszvárókat, cserébe igényt tart a hirdetési bevételre.


A saját költségén két tucat hajdúszoboszlói buszmegállóban szereltethet fel esztétikus, egységes, ülőfelülettel ellátott buszvárót idén egy fővárosi cég, amelyik maga üzemeltetné és tartaná tisztán is azokat. A Publimont Hirdetésszervező Kft. cserében megkapná a fedett utasvárók reklámhordozókénti értékesítéséből származó bevételt a szerződésben szereplő 15 éven át. Mint Czeglédi Gyula polgármester egy decemberi Facebook-bejegyzésében írta, az előkészítő anyag több hónapos egyeztetés után született meg.

A hajdúszoboszlói képviselő-testület a legutóbbi ülésén fogadta el az erről szóló előterjesztést, amelyből az is kiderül, hogy a cég az általa telepítendő buszvárók egy részét úgynevezett citylight reklámtáblákkal alakítja ki (az áramköltséget szintén ők fizetik, a reklámtáblák után járó közterület-használati díjjal együtt). A kft. által kiépített utasvárók a cég tulajdonában maradnak, amelyeket a szerződés megszűnése esetén elszállítanak.


A városnak mintegy 9 millió forintjába kerül az, hogy ahol jelenleg nincs megfelelő peron egy-egy buszváró fogadására, ott alkalmassá tegye erre a területet. Az összeg azon munkák költségét is tartalmazza, amelyet az önkormányzat birtokában lévő, felszabaduló buszvárók áttelepítése jelent.

Hasonló üzlet köttetett az elmúlt időszakban Debrecenben is.

Az ajánlat értelmében a Publimontot előhasználati jog illeti meg, amennyiben az önkormányzat egy másik szereplővel szerződne buszvárók és citylight reklámtáblák kihelyezésére, üzemeltetésére.