A környéken élőknek egy idő után gyanús lett Tibor eltűnése.  

Múlt szerdán valósággal ellepték a rendőrök és a mentősök a Keleti-főcsatorna nádudvari szakaszát. A zsaruk kisvártatva rendőrségi szalaggal vonták körül az egyik nyaralót, méghozzá tragikus okok miatt:

a hétvégi házban egy holttestet találtak.

Kiderült ugyanis, hogy a rendőröket a helyiek értesítették, méghozzá azért, mert a házban lakó férfit már jó ideje - azaz közel egy hónapja - nem látták, pedig korábban igencsak aktív életet folytatott: életvitelszerűen élt a házikóban, gyakran horgászott a parton, és gyakorta járkált a településen is.

A környékbeliek ezért aggódni kezdtek, mikor sem a környéken, sem pedig a parton nem találták a férfit. - Gyakorta összefutottunk vele, kedvesen köszönt és mosolygott, máskor pedig csendben horgászgatott a parton. Megszokott látvány volt, először viszont fel sem tűnt senkinek, hogy elmaradt. Egy-két hét elteltével viszont már különös volt, akkor kezdett gyanakodni mindenki - árulta el a Borsnak egy helybeli.

A lap úgy tudja, hogy Tibor egyedül élt a nyaralóban, így senki nem volt, aki a házból értesíthette volna a hatóságokat.

A szomszédainak lett különös, hogy nem bukkant fel, így kihívták a zsarukat, ők találták meg a házban Tibi holttestét. Még most is borsódzik a hátunk attól, hogy hetekig is bent feküdhetett

- ingatta a fejét a nyilatkozó férfi.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében nyomoz a férfi halálának ügyben, tehát az már bizonyos, hogy nem történt idegenkezűség. A helyieket nagyon megrázták a történtek, a férfit ugyanis, ha látásból is, de sokan ismerték. - Azért, ha látásból is, de sokan ismerték őt, így nagyon lesújtott minket a halála, főleg, hogy annyi ideig feküdt ott bent. Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen körülmények között ment el - szögezte le a helybeli férfi. 

Fotó: Tóth Imre