A tegnapi nap folyamán válságtanácskozást hívott össze az Összefogás Hajdúszoboszlóért és Jövőért Egyesület önkormányzati frakciója, hogy a fürdő költségvetésének elutasítása körül fellángoló indulatokat eloltsák. 
Kiszivárgott információk szerint a tűzoltásra összehívott frakcióülésen szerény személyem is kapott néhány percnyi figyelmet Sóvágó László Polgármester Úr szokásos mantrájában, aki kinyilvánította nemtetszését az újságírói, szerkesztői ténykedésemet illetően és megfogalmazta azt, hogy mennyire nem szeret, amit jelen helyzetben elismerésnek is tekinthetek.

Ezen felül a frakcióülésen szóba került a Mátyás Király sétányon önkényesen lebontatott elárusító helyek ügye is, amiét Sóvágó László polgármestert megbüntette a Kúria.

A tegnapi nagy vitákba torkolló frakcióülés után a polgármester csapata ma egy nyilatkozatot tett közzé, amely mellett nem mehetünk úgy el úgy, hogy részletekbe menően ne reagáljunk arra, hiszen a felvetett egyoldalú nyilatkozaton túl léteznek reális tények és felelős döntések.

Először is az Összefogás sajnálatát fejezi ki azért, hogy a fürdő üzleti tervei körül kialakult vita elvesztette szakmai jellegét, amely egy óriási félrevezető hazugság.

Hiszen itt az üzleti terv vitája nem a testületi döntés után vesztette el szakmai jellegét, hanem a felügyelő és szakbizottsági döntéseket követő önkormányzati testületi ülésen, ahol a fürdő igazgatója mellett több ellenzéki képviselő is kérte a polgármester és a felügyelőbizottság elnökének állásfoglalását arra vonatkozóan, hogy mennyi legyen az annyi! Illetve, hogy mit vár el a fürdő költségvetésétől az Önkormányzat!

Erre ott sem a polgármester sem pedig a felügyelő bizottság elnöke nem tudott konkrét választ adni, ami válható volt, hiszen Sóvágó László a Hajdúszoboszlói Nostradamus már előre megjósolta a döntés eredményét.

Az is visszás dolog és nyugtalanító, sőt a Összefogás önkormányzati képviselőinek szakmai hozzáértését és megkérdőjelezi, hogy Czeglédi Gyulától úgy várják el az előterjesztés érdemi átdolgozását, hogy nem adnak konkrét választ arra vonatkozóan, hogy mi is az elvárásuk.

Ez olyan mintha azt várnák el az iskolába egy jól tanuló gyerektől, hogy még jobban teljesítsen, de még maga a tanár sem tudná megmondani azt, hogy mik az elvárásai.

Ugyanakkor személyeskedőnek és meggondolatlannak tartom az egyesületi támogatások lemondásával korteskedő hangulatkeltést.

Hiszen a legegyszerűbb háziasszonynak is evidens az, amit a mi fafejű képviselőinknek igencsak nehéz felfogni, hogy nem szórjuk a pénzt addig amíg nem tudjuk, hogy mennyiből fogunk gazdálkodni.

Ez egy felelős vezetői döntés! Ezt tette ebben az esetben a fürdő igazgatója is!

Ezen felül az egyesületi támogatásokat illetően Tardiné képviselő asszony a felügyelőbizottság elnökeként, a szakbizottságban már tett utalásokat arra vonatkozóan, hogy a fürdőtől megvonna minden támogatási lehetőséget és arra szánt pénzeket átcsoportosítaná az Önkormányzathoz.

Ez a kérdés a tegnapi frakcióülésen is óriás vitát generált.

De ahogy a fürdő 2019-es üzleti terve nem elfogadott, addig még azt se lehet tudni, hogy ténylegesen támogathat-e (adakozhat-e) a Hungarospa.

Az, hogy a fürdődolgozókat hamis állításokkal megpróbálják maguk mellé állítani, az már tényleg a politikai hangulatkeltés legalja, vagy éppen egy újabb ócska húzás előszele.

A dolgozók jól tudják ki fújja itt a passzátszelet. És ki az, akire mindig is számíthattak és számíthatnak a közeljövőben is.

Bencze Attila